Google вивозить співробітників з Росії – WSJ

0
Google вивозить співробітників з Росії – WSJ

Російський офіс компанії ініціював банкрутство в країні і перемістив значну частину працівників у Дубай.

Корпорація Google вивезла більшість своїх співробітників з Росії. Про це 18 травня повідомила газета The Wall Street Journal із посиланням на власні джерела.

Зазначається, що значна частина працівників переїхала в Дубай, де Google має великий офіс, тоді як дехто вирішив звільнитися та залишився в Росії.

«Арешт російськими органами влади банківського рахунку Google у Росії зробив нездійсненним функціонування нашого російського офісу, включаючи працевлаштування та оплату праці російських співробітників, а також виконання інших фінансових зобов’язань», – заявили в компанії.

Так дочірня компанія Google ініціювала банкрутство в РФ.

Видання наголосило, що звільнення співробітників Google і банкрутство вказує на подальше погіршення відносин Росії із західними технологічними компаніями після вторгнення в Україну.

У 2014 році Google закрила свій інженерний офіс у Росії, бо уряд посилив тиск на свободу в Інтернеті, водночас компанія продовжувала продавати рекламу і свою продукцію в московському офісі.

Після початку війни в Україні і західних санкцій РФ звинуватила відеосервіс компанії YouTube у поширенні дезінформації та розпалюванні протестів. У березні Google призупинила більшість комерційних угод в країні, включаючи всю рекламу.

У середу, 18 травня, Google повідомила, що, незважаючи на фактичне припинення діяльності російського офісу, компанія планує залишити безкоштовні сервіси, такі як Пошук, YouTube, Карти і Gmail, доступними в Росії.

Добавить комментарий