Україна отримає NASAMS у листопаді — Пентагон

0
Україна отримає NASAMS у листопаді - Пентагон

Міноборони США сподівається передати та навчити українських військових роботі з цими ЗРК на початку наступного місяця.

Україна отримає системи NASAMS на початку листопада. Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін під час брифінгу.

Він зазначив, що успіхів на полі бою українські захисники досягають завдяки високоточним ракетним системам GMLRS.

«Українці можуть впоратися практично з будь-якою ціллю, яка їм потрібна, використовуючи ракети GMLRS. І тому вони мають те, що потрібно для успіху, вони використовують це з користю», — повідомив чиновник і додав, що США мають намір продовжити підтримку народу України.

За його словами, системи протиповітряної оборони — це те, що нині потрібне Україні найбільше. Після зустрічі Контактної групи з оборони України у форматі Рамштайн деякі країни відгукнулися на ці потреби та стали надавати можливості для їхньої реалізації.

Першою, хто зараз надав системи ППО українцям, була Іспанія, яка виділила HAWK, зазначив Остін. Тепер українські захисники мають навчитися працювати з цими системами, як і з американськими NASAMS.

«Ми наполегливо намагаємося, щоб вони (українці — ред.) отримали можливості NASAMS і ми очікуємо, що на початку наступного місяця ми зможемо надати їм їх та навчити війська», — підсумував глава Пентагону.

NASAMS — удосконалений зенітно-ракетний комплекс класу «земля-повітря», розроблений норвезькою та американською компанією.

Комплекс став заміною ЗРК MIM-23 Hawk, який був в арсеналі збройних сил Норвегії.

Добавить комментарий