«Еліта РФ» розуміє, що війну програно — ЗМІ

0

На тлі відступу з Херсона та постійних невдач на фронті російські політики та бізнесмени не вірять, що Кремлю вдасться переламати ситуацію.

Відступ із Херсона став болючою подією для «російських еліт» і викликав «розуміння програшу справжньої війни». Про це повідомило російське видання Медуза з посиланням на джерела, близькі до адміністрації президента РФ та уряду.

«Пішло розуміння — справжню війну ми програли. Люди починають думати про те, як жити далі, яке місце в майбутньому хотіли б зайняти, яку ставку зробити, на чому грати. З одного боку будуть реваншистські настрої. З іншого боку — запит на нормалізацію та стабілізацію», — заявив співрозмовник видання, близький до підприємців із «кола» Володимира Путіна.

За інформацією Медузи, регіональні політики та бізнесмени не вірять, що РФ вдасться переламати ситуацію на фронті. Те, що трапилося в Херсоні, сприймається як ганьба і наслідок бардаку в державі.

Видання пише, що подібні настрої проникають і до адміністрації президента, і до уряду: на тлі постійних військових поразок чиновників ще більше почала турбувати «повна закритість вищого керівництва країни».

«Нас ні в що не посвячують, багато дізнаємося з новин, причому українських і західних. Виглядає так, що постійно йдемо на поступки і ще намагаємося це приховати і сховати», — пояснило джерело, яке близьке до уряду.

При цьому, як стверджують співрозмовники Медузи, незважаючи на все невдоволення, російські чиновники та бізнесмени не мають наміру вдаватися до будь-яких дій проти Путіна.

Крім того, у Кремлі все ще сподіваються, що на Заході «розвалиться консенсус на підтримку України» через потребу дешевих енергоносіїв. Також в адміністрації президента РФ вірять, що через кілька місяців російська армія стане більш боєздатною через мобілізацію.

Добавить комментарий