Росія витрачає стратегічний запас зброї — ГУР

0
Росія витрачає стратегічний запас зброї - ГУР

Країна-агресор змушена використовувати ракети, випущені у 2022 році, вважає Вадим Скібіцький.

Росія почала використовувати стратегічний запас окремих видів озброєння, а також ракети, виготовлені цього року. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, повідомляє прес-служба ГУР МО у своєму Telegram-каналі у суботу, 3 грудня.

Він також зазначив, що частина російських ракет використовується прямо з конвеєра.

«Наскільки їх вистачить — багато залежить від виробництва. Так, воно впало порівняно з довоєнним періодом. Але, на жаль, Росія через обхід економічних санкцій ще здатна випускати певну кількість крилатих ракет та іншого озброєння, яке використовується проти нашої держави», — наголосив представник ГУР.

За інформацією української розвідки, протягом двох місяців Росія вивозила артилерійські боєприпаси 122 мм, 152 мм із Білорусі.

Російські окупанти проводять переговори з іншими країнами щодо постачання боєприпасів, дефіцитного ракетного озброєння до РСЗВ Смерч та Ураган.

Росія також продовжує вести переговори з Іраном щодо надання запасів балістичних ракет. Скібіцький також додав, що між цими країнами є проекти домовленостей угод, але наразі постачання такого озброєння не зафіксовано.

Добавить комментарий