У Херсоні затримали організатора «філії» ФСБ

0
У Херсоні затримали організатора

Зловмисником виявився колишній місцевий міліціонер, який звільнився з органів ще у 2010 році.

СБУ затримала у Херсоні колишнього правоохоронця, який допомагав ворогові створювати у місті «філію» ФСБ. Про це повідомляється на сайті спецслужби у середу, 7 грудня.

Під час окупації міста чоловік допомагав кадровим співробітникам ФСБ налагоджувати діяльність місцевого підрозділу російської спецслужби.

«Цей окупаційний орган під назвою «державна служба безпеки» повинен був виконувати завдання Москви щодо придушення руху спротиву та розповсюдження кремлівського режиму на території регіону», — йдеться у повідомленні.

Встановлено, що спільник агресорів підшукував «однодумців», яким пропонував вступити до лав «філії» ФСБ. Також він займався формуванням агентурного апарату російської спецслужби, який має здійснювати розвідувально-підривну діяльність на півдні України.

За даними слідства, зловмисником виявився колишній місцевий міліціонер, який звільнився з органів ще у 2010 році. У поле зору ФСБ він потрапив перед початком повномасштабного вторгнення. Тоді ворог запросив його допомогти у збиранні інформації про суспільно-політичну обстановку в Херсоні.

Після тимчасової окупації обласного центру на поплічника вийшов його російський куратор, з яким він потім координував свої злочинні дії.

Встановлено, що для підбору «кандидатів» до лав підконтрольного Москві «ГСБ» він використав власні зв’язки серед колишніх представників силових структур. В обмін на співпрацю агресор пообіцяв зловмиснику керівну «посаду» у псевдооргані окупантів.

Після звільнення міста чоловік намагався «залягти на дно», щоб уникнути правосуддя. Але СБУ встановила його місцеперебування та затримала.

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру у скоєнні злочину, а суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Добавить комментарий