Представники Червоного Хреста відвідали полонених України та РФ

0
Представники Червоного Хреста відвідали полонених України та РФ

Такі відвідини є важливими для збереження гуманності під час жорстокого міжнародного збройного конфлікту, зазначили в МКЧХ.

Представники Міжнародного комітету Червоного Хреста провели дводенне відвідування українських військовополонених минулого тижня. Про це повідомляє прес-служба МКЧХ у четвер, 8 грудня.

Вказано, що цього тижня відбувається ще одне відвідування полонених українців.

«Водночас відбулися відвідування російських військовополонених, наступні заплановані на кінець місяця», — йдеться у повідомленні.

Співробітники МКЧХ зв’язуються із сім’ями військовополонених і передають від них повідомлення. Крім того, військовополоненим привезли книги, засоби особистої гігієни, ковдри та теплий одяг.

«Такі відвідування важливі для збереження гуманності під час жорстокого міжнародного збройного конфлікту. Ми можемо перевірити, як поводяться з військовополоненими, і передати їхнім сім’ям свіжу інформацію. Я очікую, що ці відвідування започаткують більш регулярний доступ до всіх військовополонених», — заявила президент МКЧХ Мір’яна Сполярич.

Відомо, що відповідно до Женевської конвенції ІІІ всі військовополонені мають право на регулярні відвідування делегатами МКЧХ. Представники організації повинні мати безперешкодний доступ та можливість зустрічатися з усіма військовополоненими та без свідків, де б вони не перебували.

Добавить комментарий