РФ готується до масованого удару по Україні — Ок Південь

0
РФ готується до масованого удару по Україні - Ок Південь

Російські військові злочинці готуються до будь-яких військових сценаріїв, зауважила Наталія Гуменюк.

Росія готується до масованого удару по території України. Однак не виключено і точкових ударів. Про це заявила керівник об’єднаного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі всеукраїнського телемарафону новин у понеділок, 26 грудня.

«Очевидно, що росіяни до чогось готуються. Зараз у морі один надводний, два підводні ракетоносії, що загалом складає 16 ракет типу Калібр. Пам’ятаємо про те, що у них є такий тягар до повторення більш-менш для них значущих операцій Тому, якщо згадати 5 грудня, як вони готувалися до масованого ракетного удару, коли виводили і ракетоносії в море, і піднімали стратегічну і тактичну авіацію, в принципі все дуже схоже. Ми готові до цього. Ми розуміємо, що можливий такий удар», — пояснила вона.

За її словами, агресор здатний завдавати не лише масованих, а й точкових ударів.

«Те, що у них вичерпуються запаси – зрозуміло, тому що вони їх використовують, але недооцінювати ворога не можна. Росіяни намагаються поповнювати свої резерви, незважаючи на санкції та незважаючи на обмеження у своїх потужностях. Ми бачимо, що вони шукають можливість затримувати перебіг подій, взяти так звану оперативну паузу, щоб підтягнути резерви та продовжувати своє «переможне шоу», як вони вважають. Але наша протидія адекватна, ми не дамо їм паузи, оскільки усвідомлюємо — нам потрібно добитися у боротьбі максимально швидко своєї незалежності», — підсумувала Гуменюк.

Добавить комментарий