РФ заборонила виїзд із країни військовозобов’язаним — ГУР

0
РФ заборонила виїзд із країни військовозобов'язаним - ГУР

Окремі категорії росіян не зможуть залишити територію своєї країни, зазначає українська розвідка.

Росія обмежила громадянам, придатним до військової служби, можливість виїхати за межі країни. ФСБ РФ направила відповідний наказ у всі прикордонні управління країни. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України на своїй Facebook-сторінці у середу, 11 січня.

«У тексті зазначено: «З 9 січня 2023 р. з 00 годин 00 хвилин прикордонним управлінням ФСБ Росії забезпечити обмеження виїзду за межі території Російської Федерації громадян, які мають висновок про готовність до військової служби з категорій А, Б та В», — сказано в повідомленні.

Цим категоріям росіян перекриють виїзд на всіх пунктах пропуску в усіх напрямках.

У ГУР Міноборони зазначають, що згідно з наказом виїзд заборонять також громадянам категорії В, тобто обмежено придатним до військової служби. Призовників, які належать до цієї категорії, звільняють від призову у мирний час, звільняють від військових зборів та відносять до запасу.

У розвідці нагадали, що раніше повідомлялося про підготовку в Росії нової хвилі мобілізації.

«При цьому наголошувалося, що головний акцент робитиметься на кількості, а не якості мобілізованих людей та наданої їм техніки. На екіпірування та первинну підготовку поповнення піде близько двох місяців», — зазначає ГУР.

Добавить комментарий