Президент Австрії відвідав місце масового поховання у Бучі

0
Президент Австрії відвідав місце масового поховання у Бучі

Глава Австрії зазначив, що подібні злочини, які скоїла РФ, не повинні залишитися без покарання.

Федеральний президент Австрії Ван дер Беллен у середу, 1 лютого, відвідав Бучу у Київській області. Під час свого візиту він наголосив, що скоєні російськими військами злочини проти людяності не повинні залишитися без покарання. Про це йдеться у його повідомленні, опублікованому у Twitter.

За інформацією APA, австрійський лідер розпочав свій візит до України з поїздки до Бучі, де відвідав місце масового поховання вбитих та закатованих у місті українців біля церкви святого апостола Андрія Первозванного. Там він також поспілкувався з місцевим священиком, який розповів главі австрійської держави про звірства, які російські військові робили у цьому передмісті Києва.

Окрім того, дер Беллен також відвідав школу №3 міста Буча, дах якої відремонтували завдяки австрійській допомозі.

У Бучі австрійська гуманітарна організація Volkshilfe співпрацює з місцевим партнером з метою допомогти людям з ремонтом у їхніх квартирах та будинках – наприклад, заміною вікон, шибок або дверей, а також ремонтом пошкоджених дахів та стін. Нині майже 700 сімей отримали таку допомогу.

Австрійський Червоний Хрест підтримує своїх українських колег у сфері загальної медичної допомоги, наприклад, надаючи автомобілі швидкої допомоги.

Добавить комментарий