У розвідці Британії заявили про уповільнення вербування в’язнів у ПВК Вагнер

0
У розвідці Британії заявили про уповільнення вербування в'язнів у ПВК Вагнер

Конкуренція між фракціями у російській еліті, ймовірно, частково відповідальна за скорочення вербування засуджених.

У Міністерстві оборони Великобританії повідомили, що масштаби вербування ув’язнених російської ПВК Вагнер значно скоротилися порівняно з піковим періодом між літом та осінню 2022 року.

Так, за інформацією Федеральної служби виконання покарань Росії (ФСВП), опублікованої 31 січня, чисельність ув’язнених у країні становить 433 тисячі осіб, що передбачає скорочення на шість тисяч ув’язнених з листопада 2022 року. Дані ФСВП вказують на зменшення на 23 тисячі з вересня по листопад.

«Вербування Вагнера, ймовірно, було основним фактором, який сприяв цій тенденції», — зазначили у розвідці.

Також повідомляється, що непідтверджені дані від українських військових за останні десять днів свідчать про те, що РФ стала менше покладатися на атаки бойовиків Вагнера в стилі живої хвилі в ключових секторах.

Як заявили в Міноборони Британії, значна напруженість між Вагнер і Міноборони РФ проявляється публічно.

«Конкуренція між фракціями у російській еліті, ймовірно, частково відповідальна за скорочення вербування засуджених», — додали в британській розвідці.

Раніше повідомлялося, що в Україні перебувають близько 50 тисяч найманців ПВК Вагнер, включаючи 10 тисяч контрактників та 40 тисяч засуджених із російських в’язниць.

Добавить комментарий