Запаси газу у ПСГ Європи опустилися до 70%

0
Запаси газу у ПСГ Європи опустилися до 70%

Опалювальний сезон у Європі розпочався 14 листопада. З цього моменту країни ЄС відібрали зі сховищ 32,1 млрд куб. м газу.

Запаси природного газу у підземних сховищах (ПСГ) Європи опустилися до 70%, але залишаються на історичному максимумі для цієї пори року. Про це свідчать дані асоціації Gas Infrastructure Europe (GIE) у вівторок, 7 лютого.

Наразі ПСГ Європи заповнені приблизно на 70,15% (на 20,3% вище, ніж у середньому на цю дату за останні п’ять років), у них знаходиться 75,87 млрд куб. м газу.

Відбір газу з європейських сховищ за газову добу 5 лютого сповільнився до 402 млн куб. м, тоді як закачування у них становило 29 млн куб. м.

Відомо, що опалювальний сезон у Європі розпочався 14 листопада, і з цього моменту країни ЄС відібрали зі сховищ 32,1 млрд куб. м газу. При цьому сумарний відбір газу з ПСГ на 84-й день з моменту досягнення максимуму їхнього заповнення на 8,1% нижчий за середнє значення на цей день за попередні п’ять років.

Європа знизила надходження СПГ з терміналів у газотранспортну систему – потужності завантажені на 58% від максимуму. Середня ціна закупівлі газу з початку лютого впала до $655 за тисячу куб. м.

Раніше повідомлялося, що глава правлячого режиму Росії Володимир Путін залишився без одного з головних «козирів» через теплу зиму в Європі. Він втратив передбачуваний важіль тиску у війні проти України.

Добавить комментарий