Затримано старосту села, який вказував військам РФ шлях на Київ

0
Затримано старосту села, який вказував військам РФ шлях на Київ

Під час захоплення частини регіону зрадник отримав від агресора автомат та нарукавну пов’язку білого кольору як розпізнавальний знак російських окупантів.

СБУ затримала старосту одного із селищ Київської області, який показав російським військам маршрути доріг для наступу на столицю. Про це повідомляє прес-служба ЗСУ.

Повідомляється, що це староста селища Озера Гостомельської громади.

«Встановлено, що 24 лютого минулого року він зорієнтував на території окупаційні угруповання Росії під час їхнього наступу на Київ. Саме він надав рашистам маршрути доріг для просування їхніх військових колон у напрямку столиці через Гостомель та Мощун. Надалі зрадник супроводжував російські батальйонно-тактичні групи, які штурмували обидва українські селища і намагалися прорватися до Києва», — йдеться у повідомленні СБУ.

У прес-службі СБУ також зазначають, що під час захоплення частини регіону зрадник отримав від агресора автомат АК-74С та нарукавну пов’язку білого кольору як розпізнавальний знак російських окупантів.

«У такому «вигляді» особисто брав участь у патрулюванні місцевих населених пунктів і «зливав» до штабу загарбників адреси приміщень українських патріотів. Крім того, він організовував «розквартирування» особового складу з Росії в будинках людей, які виїхали з району, а також передавав загарбникам комунальний автотранспорт», — йдеться у повідомленні.

Після звільнення Київщини староста залишився у селищі, хоч сподівався уникнути правосуддя. Співробітники СБУ затримали його на місці проживання.

Зраднику повідомлено про підозру в держзраді і взято під варту.

Добавить комментарий