Німці мають намір збудувати в Україні танковий завод

0
Німці мають намір збудувати в Україні танковий завод

Ведуться переговори щодо будівництва в Україні танкового заводу. Керівник концерну Rheinmetall сподівається, що рішення буде ухвалено у найближчі два місяці.

Німецький збройовий концерн Rheinmetall має намір збудувати танковий завод в Україні. Щодо цього вже ведуться переговори. Про це заявив керівник компанії Армін Паппергер, повідомляє Spiegel.

«Приблизно за 200 млн євро в Україні може бути побудований завод Rheinmetall, який би випускав до 400 (танків – ред.) Panther на рік. Переговори з українським урядом багатообіцяючі, і я сподіваюся, що рішення буде ухвалено у найближчі два місяці», — зазначив Паппергер.

За його словами, завод можна буде захистити від нальотів російської авіації, і цей «захист протиповітряною обороною не складе труднощів».

«Для перемоги у війні Україні необхідно від 600 до 800 танків і для задоволення цієї потреби виробництво має бути налагоджене в оперативному порядку», — заявив керівник Rheinmetall.

Він зазначив, що навіть якщо Німеччина відмовиться від усіх 300 танків Leopard 2, що є у Бундесверу, цього все одно буде замало.

За словами Паппергера, зараз концерн працює «на повну силу» і випускає близько 250 танків.

«Ми вже ввели в експлуатацію понад 40 бойових машин піхоти Marder, а до кінця року їх буде близько 100. З 50 танків Leopard 2A4 готові близько 30. Також є близько 100 старих моделей Leopard 1, з яких ми можемо відновити 88 машин», — розповів він.

Паппергер вважає, що війна в Україні продовжуватиметься, «ймовірно, ще роки».

«Західні союзники посилають достатньо зброї, щоб Україна могла захистити себе, але сьогодні українці не мають достатнього обладнання, щоб повністю відвоювати свою територію», — заявив керівник Rheinmetall.

Нагадаємо, її німецький оборонний концерн Rheinmetall AG розпочав постачання в Україну автоматичних систем розвідки з використанням БПЛА.

Раніше повідомлялося, що Rheinmetall готовий надати Україні боєприпаси для танків Leopard 2.

За даними ЗМІ, у Німеччині виготовлять для України системи ППО Skynex.

Добавить комментарий