РФ за добу обстріляла вісім областей України

0

Військові РФ продовжують завдавати ударів по цивільній інфраструктурі та мирному населенню. За добу атак зазнали вісім областей.

Війська РФ за добу обстріляли вісім областей України. Є загиблі та поранені. Про це повідомляє ОВА.

На Сумщині протягом дня 3 березня росіяни здійснили обстріл шести територіальних громад області: Шалигінської, Краснопільської, Білопільської, Есманської, Глухівської, Юнаківської. Було зафіксовано 121 приліт – з мінометів, артилерії, РСЗВ, з БпЛА ВОГами, з міномету, артилерії, РСЗВ, з ПТУР. У Шалигінській громаді внаслідок обстрілу загинув місцевий житель. У населеному пункті пошкоджено лінію електропередач.

Внаслідок обстрілу з міномету по с. Ходино пошкоджено три житлові будинки. В Есманській громаді внаслідок обстрілу пошкоджено приватний житловий будинок. По території громади війська РФ стріляли з РСЗВ — 20 прильотів і міномета — ще 20 прильотів. У Краснопільській громаді ворожий БПЛА виконав скидання чотирьох боєприпасів (типу ВОГ) у різних селах громади, також зафіксовано ворожий обстріл із ПТУР 120мм (пуск 2-х ракет) та з ПТРК. У Білопільській громаді з території РФ був танковий обстріл. Крім того, зафіксовано мінометні обстріли, обстріли зі ствольної артилерії, вісім прильотів із САУ. У Юнаківській громаді зафіксовано обстріл із САУ та мінометний обстріл. У Глухівській громаді було п’ять прильотів із мінометів.

У Запорізькій області минулої доби війська РФ обстріляли цивільну інфраструктуру в районі населених пунктів Малинівка, Новоандріївка, Новоданилівка, Гуляйполе, Малі Щербаки, Залізничне, Білогір’я, Веснянка, Ольгівське, Мала Токмачка, Чарівне, Щербаки, Кам’янське, Степове. Надійшло 18 повідомлень про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури внаслідок обстрілу.

На Дніпропетровщині, у Нікополі, пошкоджено приватне підприємство, будинки, обірвано лінію електропередач. У Марганецькій громаді пошкоджено соціальну установу, 17 приватних будинків, 12 господарських будівель, авто, газопровід та лінія електропередач.

На Харківщині вранці 4 березня у с. Чайківка Вовчанської громади Чугуївського району 37-річний цивільний чоловік підірвався на розтяжці, коли йшов на річку порибалити. Внаслідок отриманих травм загинув. Вчора на Слобожанському напрямі ворог обстріляв райони близько 10 населених пунктів, серед них – Стрілеча, Стариця, Вовчанськ, Бударки та Амбарне. На Куп’янському напрямку військові РФ здійснили артилерійські обстріли районів населених пунктів поблизу лінії зіткнення. Постраждали Дворічна, Куп’янськ, Крахмальне.

А внаслідок обстрілу Куп’янська пошкоджено щонайменше дев’ять житлових будинків, зруйновано господарські будівлі, гараж. Є влучання у покрівлю котельні НКП Куп’янського медичного об’єднання. Внаслідок обстрілу Вовчанська вчора увечері пошкоджено приватний житловий будинок. Вночі у с. Берестове Куп’янського району внаслідок ворожого обстрілу поранено 52-річного цивільного чоловіка.

На Луганщині війська РФ вели артилерійські обстріли по Макіївці, Невському, Кремінній, Діброві та Білогорівці. Щоб прискорити обмін паспортів на російські, загарбники організували виїзні прийоми документів громадян. Їздять населеними пунктами, ходять по дворах, перевіряючи наявність документів РФ.

На Донеччині протягом доби зафіксовано 37 обстрілів з РСЗВ Град, артилерії, мінометів, танків, ЗРК С-300, авіаудар (тип ракети не встановлений). Обстріляно житлові сектори населених пунктів Дружківка, Курахове, Торецьк, Часів Яр, Красногорівка, смт Велика Новосілка, с. Північне, с. Красногорівка, с. Максимільянівка, с.Ласточкине, с. Дружба, с. Зоряне, с.Соловйове, с.Камишівка, с.Тоненьке. В Авдіївці росіяни обстріляли житловий сектор та ПрАТ АКХЗ, автобазу, у смт Курахівка влучили неподалік від залізничної станції. Пошкоджено 14 об’єктів (вісім житлових будинків, у т.ч. дві багатоповерхівки; школа, амбулаторія, кафе, залізничний вагон, господарська споруда, будівля психоневрологічного інтернату. За добу в області двоє загиблих).

На Миколаївщині вчора протягом дня росіяни завдавали артилерійських та мінометних ударів по акваторії та узбережжю Очаківської громади. Вдень було зафіксовано артилерійський обстріл за межами населеного пункту Куцурубської громади.

На Херсонщині через ворожі удари є загиблий та поранені мирні жителі. Поблизу села Томарине Бериславського району росіяни обстріляли тракториста, він загинув. Також РФ знову атакувала село Козацьке Каховського району. Двоє людей отримали поранення. У Херсоні уламок ворожого снаряда травмував робітницю одного з підприємств. 48-річна жінка була на робочому місці, коли розпочався артобстріл. Постраждалу госпіталізували. За добу супротивник здійснив 69 обстрілів регіону. У Херсоні постраждали житлові квартали міста, приватні та багатоквартирні будинки; територія КП Херсонелектротранс.

Нагадаємо, ЗСУ за минулу добу відбили понад 150 атак РФ.

Українська авіація завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також два – по зенітно-ракетних комплексах на вогневих позиціях.

Добавить комментарий