Британія ввела в дію базу для спецпризначенців морської піхоти у Норвегії

0
Британія ввела в дію базу для спецпризначенців морської піхоти у Норвегії

Camp Viking функціонуватиме тільки 10 років, взимку 2023 року Британія розмістить там близько 1 000 спецпризначенців.

Британія ввела в дію базу Camp Viking для сил спецпризначення Королівської військово-морської піхоти на півночі Норвегії за 65 км на південь від Тромсе. Про це повідомляє ВМС Британії у середу, 8 березня.

«Розташування бази ідеальне для стримування загроз у регіоні, вона розташована так, що Сполучене Королівство може швидко дати відповідь у разі необхідності захистити північний фланг НАТО та її близького союзника Норвегію», – зазначається у повідомленні відомства.

Там також додали, що «нова база для ведення арктичних операцій стане підмогою для британських загонів спецпризначення протягом 10 років у той час, як Сполучене Королівство наголошує на відданість завданню забезпечувати безпеку в Арктиці».

Зазначимо, що Норвегія відмовляється від створення постійних баз для іноземних військових, тому Camp Viking функціонуватиме тільки 10 років.

Цієї зими на базі дислокуватимуться близько однієї тисячі спецпризначенців.

Як вже раніше повідомлялося, розвідка Норвегії закликала світ звернути увагу на присутність російських субмарин в Арктиці, які можуть мати у своєму розпорядженні тактичну ядерну зброю.

Додамо, що, за словами екс-прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона, президент РФ Володимир Путін стверджував, що міг пустити ракету і «за якусь хвильку» уразити Британію.

Добавить комментарий