Правозахисники задокументували десятки злочинів РФ у Бучі

0
Правозахисники задокументували десятки злочинів РФ у Бучі

Співробітники Human Rights Watch виявили безліч свідчень масових страт, убивств, викрадень та тортур у місті.

Російські війська вчинили цілу низку військових злочинів під час окупації Бучі з 4 по 31 березня. Про це йдеться у звіті міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch, опублікованому 21 квітня.

Дослідники організації, які працювали в Бучі з 4 по 10 квітня, через кілька днів після виведення російських військ з цього району, виявили безліч свідчень масових страт, вбивств, викрадень та тортур, які можуть розглядатися як військові та потенційні злочини проти людяності.

«Майже на кожному розі в Бучі тепер є місце злочину, і здавалося, що всюди смерть», — заявив представник організації Річард Вейр.

Співробітники Human Rights Watch опитали 32 мешканці міста особисто та п’ять осіб за телефоном, у тому числі потерпілих та свідків, співробітників екстрених служб, працівників моргу, лікарів та місцевих чиновників.

Також було проведено аналіз речових доказів, оригінальних фото- та відеоматеріалів, наданих свідками та потерпілими, супутникові знімки.

Організація зафіксувала подробиці 16 вбивств у Бучі, у тому числі дев’ять масових страт та сім невиборчих вбивств мирних жителів.

Наголошується, що зазначені випадки є лише частиною очевидних військових злочинів російських військ під час окупації міста.

Добавить комментарий