РФ примусово депортувала сотні тисяч українців — CNN

0
РФ примусово депортувала сотні тисяч українців - CNN

Зазвичай людей відправляють до економічно депресивних районів. Хтось потрапив на острів Сахалін, а це понад 16 тис. кілометрів від українського кордону.

Росія скорочує населення східної України, переселяючи людей за тисячі кілометрів від дому без можливості повернутись. Про це пише CNN.

За даними джерел видання, сотні тисяч українців пройшли через низку російських фільтраційних таборів та відправлені до РФ у рамках систематизованої програми примусового виселення.

Зазначається, що зазвичай їх відправляють до економічно депресивних районів. Хтось потрапив на острів Сахалін, а це понад 16 тис. кілометрів від українського кордону.

«Усе це є частиною зусиль РФ щодо зміцнення політичного контролю над окупованими територіями, кажуть джерела, частково шляхом усунення українців, які, як вважається, симпатизують Києву, а частково шляхом зменшення української національної ідентичності через депопуляцію та те, що деякі правозахисники називають «культурним геноцидом»», — пише видання.

Нагадаємо, радник постпреда України при ООН Сергій Дворник заявив, що за часи повномасштабної війни росіяни депортували вже 230 тисяч українських дітей. Таким чином Росія хоче знищити українську націю.

Добавить комментарий