В Україні продовжується вакцинація від COVID-19

0
В Україні продовжується вакцинація від COVID-19

Підстав для припинення щеплень проти коронавірусу щодо безпечних регіонів немає, підкреслив головний санітарний лікар України.

Вакцинація від коронавірусу продовжується в усіх регіонах України, крім Донецької та Луганської областей. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

«Вакцинація проходить у всіх областях країни, за винятком Донецької та Луганської. Жодних нормативних, юридичних або організаційних підстав для її припинення немає. Звичайно, істотною перешкодою для вакцинації стає зменшення інфраструктури», — заявив він.

За словами Кузіна, до війни в Україні працювало понад 3,5 тисячі пунктів щеплень, 500 центрів масової вакцинації та 1400 мобільних бригад.

Наразі 1000 пунктів щеплень, майже 1000 мобільних бригад та близько 350 центрів вакцинації закрито.

«До 24 лютого ми проводили близько 100 тисяч щеплень на день. Тепер – 50-60 тисяч на тиждень», – уточнив головний санлікар.

Він додав, що зараз використовуються дві вакцини — CoronaVac та Pfizer.

«Вакцин Moderna і AstraZeneca в країні немає, і найближчим часом вони не будуть використовуватися, тому що у нас вистачає перших двох», — підкреслив Кузін.

Добавить комментарий