Розвідка Британії відреагувала на атаку порту в Новоросійську

0
Розвідка Британії відреагувала на атаку порту в Новоросійську

Британська розвідка вважає, що здатність України загрожувати порту в Новоросійську стане стратегічним викликом Росії.

Росія перемістила свої кораблі до порту Новоросійська, проте напередодні стався напад на місцевий нафтовий термінал. Здатність України загрожувати цьому порту стане стратегічним викликом для чорноморського флоту Росії та остаточно підірве його ослаблений вплив у Чорному морі. Про це сказано у зведенні міністерства оборони Великобританії, опублікованому у Twitter у вівторок, 22 листопада.

Напередодні низка російських та українських ЗМІ, зокрема, проект Радіо Свобода під назвою Кавказ. Реалії повідомили про напад на нафтовий термінал у порту Новоросійська на чорноморському узбережжі РФ. Поруч із нафтовим терміналом розташована велика база чорноморського флоту Росії.

Чорноморський флот передислокував багато своїх підводних човнів до Новоросійська після того, як влітку Україна завдала удару по їхній базі в Севастополі в окупованому Криму.

Ці судна відносно вразливі без супроводу і відіграють важливішу роль у постачанні російських сил в Україну після пошкодження Керченського мосту у жовтні. Подробиці цього інциденту поки що не розкриваються.

«Однак будь-яка демонстрація здатності України загрожувати Новоросійську, швидше за все, стане подальшим стратегічним викликом ЧФ. Це також ще більше підірве і без того ослаблений морський вплив Росії у Чорному морі», — вважають у британській розвідці.

Добавить комментарий