Лавров виключив переговори із Зеленським

0
Лавров виключив переговори із Зеленським

Росія готова відповісти на серйозні пропозиції щодо переговорів з Україною, але поки що таких не отримувала, стверджує глава МЗС РФ.

Президент України Володимир Зеленський висуває нібито «безглузді» мирні ініціативи для завершення війни. Про переговори не може йтися. Про це у середу, 18 січня, сказав глава МЗС РФ Сергій Лавров на прес-конференції за підсумками діяльності російської дипломатії у 2022 році.

«Сам Зеленський висуває абсолютно безглузді ініціативи, план із десяти пунктів, де навалено все що можна – продовольча безпека, енергетична безпека, біологічна, виведення російських військ звідусіль, покаяння Російської Федерації, трибунал, осуд», – перерахував міністр.

Лавров підкреслив, що про переговори із Зеленським не може йтися. «Хоч би тому, що він законодавчо заборонив вести переговори з російським урядом», – заявив він.

За його словами, Росія готова відповісти на серйозні пропозиції щодо переговорів з Україною, але поки що таких не отримувала.

Також Лавров стверджує, що нібито Захід не дає Україні самій ухвалювати рішення.

«Ми чуємо заклинання від Заходу, що «ні слова про Україну без України». Насправді, Захід вирішує за Україну. Вони ж заборонили Зеленському домовитися з Росією наприкінці березня. Вирішує Захід, і вирішив він без України за Україну», – переконаний глава МЗС РФ.

Добавить комментарий