Зеленський звернувся до учасників Рамштайну-8

0
Зеленський звернувся до учасників Рамштайну-8

Час та затягування війни допомагає Росії. Західні партнери України мають прискоритись, вважає глава держави.

Президент Володимир Зеленський звернувся до учасників восьмого засідання Контактної групи з питань оборони України у Німеччині на американській авіабазі Рамштайн. Про це повідомляє The Guardian у п’ятницю, 20 січня.

У своєму виступі по відеозв’язку Зеленський заявив, що Росія прагне знищувати народи. Він сказав, що часу замало, і «ми маємо діяти швидко». За його словами, ця війна вирішить, «у якому світі ми житимемо» і що «Кремль має програти».

«Ви сильні люди з могутніх країн. Я закликаю вас приймати такі рішення, які можуть позбавити російське зло будь-якої влади… У ваших силах гарантувати артилерію та літаки, які придушуватимуть терор. У ваших силах здобути перемогу», — заявив він.

Зеленський наголосив, що час і затягування війни допомагає Росії: «Час залишається зброєю Росії. Ми маємо прискоритися».

Він дякував учасникам зустрічі за надану допомогу, але додав, що Україна чекає на танки.

«Сотні подяк — це не сотні танків. Всі ми можемо використовувати тисячі слів для дискусій, але я не можу підібрати слова замість гармат, які потрібні проти російської артилерії, або замість зенітних ракет, які потрібні для захисту людей від російських ударів», — сказав Зеленський.

Міністр оборони США Ллойд Остін відповів Володимиру Зеленському, заявивши, що партнери України продовжуватимуть підтримку.

«Сподіваюся, ви знаєте, що ми продовжуватимемо відстоювати принцип, згідно з яким кордони не можуть бути перемальовані силою. І ми продовжуватимемо відстоювати відкритий світ правил, прав та обов’язків. Ще раз дякую, що ви тут сьогодні», — сказав глава Пентагону.

Звертаючись уже до учасників засідання Рамштайн-8, Ллойд Остін закликав колег бути рішучішими у допомозі Україні. Заявив про те, що настав час «копати глибше».

За словами Остіна, Україна надихнула світ, а тим часом Росія зіткнулася з дефіцитом боєприпасів та важкими бойовими втратами. Якщо вільна та суверенна Україна отримує потужну підтримку, то Кремль має просити допомогти йому поповнити запаси у своїх нечисленних союзників. Тим часом, навіть Іран та Північна Корея не хочуть визнавати постачання зброї до Росії.

«Пора копати глибше. Український народ дивиться за нами. Кремль спостерігає за нами та історія спостерігає за нами. Тому ми не відступимо і не похитнемося в нашій рішучості допомогти Україні захистити себе від російської імперської агресії», — додав глава Пентагону.

Добавить комментарий