РФ не досягла успіхів у Запорізькій області — ISW

0
РФ не досягла успіхів у Запорізькій області - ISW

Незважаючи на заяви окупаційної влади про захоплення низки населених пунктів, підтвердження цієї інформації немає.

Російські сили не досягли будь-яких підтверджених територіальних завоювань у Запорізькій області і, ймовірно, провели невдалу наступальну операцію в регіоні за останні 72 години. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) у звіті за 23 січня.

Зазначається, що незважаючи на безперервні заяви окупаційної влади про захоплення низки населених пунктів на Запоріжжі, підтвердження цієї інформації немає.

Так, 22 січня Міністерство оборони Росії заявило, що невказані підрозділи Східного військового округу «захопили вигідніші позиції під час наступальних операцій у Запорізькій області», не надавши жодних подробиць.

Місцева окупаційна влада також ініціювала низку необґрунтованих заяв про те, що російські війська нібито зайняли Кам’янське, Малі Щербаки, Щербаки, Новоандріївку, Новоданилівку, Малу Токмачку та Білогір’я.

Аналітики наголошують, що ці дані спростовують російські джерела: військові блогери пишуть, що на 23 січня українські сили перегрупувалися та утримали лінію Малі Щербаки-Щербаки-Новоандріївка-Новоданилівка.

В ISW вважають, що мета просування заяв про тактичні успіхи Росії у Запорізькій області — відвернути росіян від відсутності обіцяного прогресу у Бахмуті.

«Російські війська не досягли значних успіхів біля Бахмута, незважаючи на наступ у Соледарі в середині січня, і неминуче оточення або захоплення міста росіянами залишається малоймовірним», — зазначили експерти.

Добавить комментарий