Каліфорнія, Філадельфія та дракони: яка між ними різниця

0
Каліфорнія, Філадельфія та дракони: яка між ними різниця

За останні роки суші стали невід’ємною складовою меню багатьох львів’ян. Страву цінують за відмінний смак і незвичайну естетику. Існує багато різновидів суші та ролів, водночас навіть справжні шанувальники паназіатської кухні не завжди розуміють, у чому між ними різниця.

Основні відмінності між суші, макі та урамакі

Під суші мається на увазі сімейство страв родом з Японії, під час приготування яких використовують морепродукти та рис Їх існує величезна кількість, одним із різновидів виступають роли — рулетики з таких продуктів. Якщо говорити про роли, їх ділять на дві основні групи:

  • Макі. Норі тут зверху. Це — традиційна японська страва.
  • Урамакі. Такі рулетики загортають рисом назовні. До цієї категорії належать Каліфорнія, Філадельфія і дракони.

Найбільший вибір суші в Львові можна знайти, перейшовши на сайті https://lviv.sushi-master.ua/. У меню є як японська класика, так і оригінальні авторські рецепти.

Філадельфія — флагман світу суші

Відмітна особливість найпопулярніших у світі суші — обов’язкова наявність у складі крем-сиру. Саме він дав ролам свою назву, саме він забезпечує ніжний і насичений смак. Для приготування можна використовувати різні сорти риби і тигрову креветку. При цьому морепродукти найчастіше не кладуть всередину, а прикрашають ними рулетики зверху, що надає страві ефектності.

Каліфорнія — класичні урамакі

Уперше роли Каліфорнія з’явилися в Америці в 70-х роках минулого століття. Вони стали першим різновидом урамакі. Крім рису назовні, у страви є дві важливі особливості:

  • яскравий декор з ікри або кунжуту;
  • обов’язкова наявність у начинці огірка або авокадо.

Каліфорнію найчастіше використовують для приготування ролів темпура. Готовий рулетик вмочують у спеціальний кляр, а потім відправляють у фритюр. Завдяки цьому виходить ледве помітна скоринка, що надає страві родзинки. На сторінці https://lviv.sushi-master.ua/menu/californii можна замовити Каліфорнію з лососем, крабовим міксом і вугром у кунжуті або ікрі, а також сучасні темпура. Компанія Sushi Master пропонує клієнтам не тільки найкращі ціни, а й швидку доставку в будь-яку точку міста.

Каліфорнія - класичні урамакі

Дракони — гармонія смаку та естетики

В Японії існує справжній культ дракона. Тож не дивно, що одні з найпопулярніших ролів отримали назву від цієї міфічної істоти. Виглядають дракони дуже ефектно і барвисто. Зверху роли прикрашають авокадо, ікрою і рибою, а також обов’язково поливають різними соусами. При цьому як начинку найчастіше використовують вугор. Такий інгредієнт надає страві вишуканого і благородного смаку.
У Каліфорнії, Філадельфії та драконів сильно відрізняються особливості приготування і спосіб подачі. Але об’єднує їх незрівнянний смак, а також можливість перейнятися незвичайною японською естетикою, що робить такі страви чудовим варіантом для всіх, хто бажає отримати справжнє гастрономічне задоволення.

Добавить комментарий