На знищеній техніці росіян виявили спецмаркування ФСБ

0
На знищеній техніці росіян виявили спецмаркування ФСБ

Аналітики ISW вважають, що це є ознакою певного розколу серед військово-політичного керівництва Росії.

На знищеній та захопленій в Україні військовій техніці РФ було виявлено спеціальне маркування ФСБ. Це свідчить, що ФСБ сама не довіряє військовому керівництву РФ, або робила це за вказівкою Кремля. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) за 16 березня.

Прес-секретар Українського центру дослідження трофейного та перспективного озброєння та військової техніки Генштабу Андрій Рудик повідомив, що експерти виявили маркування ФСБ на багатьох російських компонентах озброєнь, які ЗСУ знищили чи захопили на полі бою.

За його словами, ці позначки є не лише на техніці, наприклад, на танках Т-90М, а й на мікросхемах зброї. Рудик припустив, що це означає, що ФСБ проводила перевірку техніки такого озброєння та комплектувальних.

«Маркування ФСБ на російському обладнанні та компонентах озброєння, якщо воно буде підтверджено, матиме ширші наслідки для відносин між ФСБ, російською оборонно-промисловою базою та ширшим російським військовим апаратом», — йдеться у звіті ISW.

Аналітики припускають — чи то директор ФСБ Олександр Бортніков доручив провести ці розслідування за вказівкою президента РФ Володимира Путіна, чи він сам видав цю директиву.

У будь-якому разі, на думку експертів, ФСБ, схоже, безпосередньо втручається у внутрішню роботу російської ОПБ, проникаючи у процеси придбання обладнання та перевірки.

«КДБ подібним чином проник у Червону армію та радянську оборонну промисловість. У будь-якому випадку, ФСБ, схоже, безпосередньо втручається у внутрішню роботу російської ОПБ, ймовірно, проникаючи у процеси придбання обладнання та перевірки», — підсумували в ISW.

Добавить комментарий