Літак глави МЗС ФРН приземлився в Грузії з другої спроби

0
Літак глави МЗС ФРН приземлився в Грузії з другої спроби

Повітряне судно з Анналеною Бербок на борту заходило на друге коло перед посадкою і сіло на 20 хвилин пізніше.

Літак міністра закордонних справ Німеччини Анналени Бербок зміг приземлитися у Тбілісі лише з другої спроби. Про це 24 березня повідомила компанія Сакаеронавігація.

Зазначимо, що інцидент трапився під час першого офіційного візиту політика до Грузії.

«Вчора, приблизно, о 23.00 за тбіліським часом літак міністра закордонних справ Німеччини Airbus A340-300 з другої спроби приземлився у Тбіліському міжнародному аеропорту», — йдеться у заяві компанії.

При цьому Сакаеронавігація категорично заперечує інформацію, поширену німецьким виданням Spiegel, ніби у літака виникли проблеми через те, що інший літак стояв на злітно-посадковій смузі.

За даними грузинської компанії, посадкова смуга була повністю вільною, а рішення про відхід на друге коло прийняв пілот і це — нормальна практика в цивільній авіації, яка не вважається інцидентом.

За інформацією посольства Німеччини у Тбілісі, у рамках візиту до Грузії у Бербок заплановані зустрічі з президентом країни Саломе Зурабішвілі, прем’єр-міністром Іраклієм Гарібашвілі та главою грузинського МЗС Ілією Дарчіашвілі.

Глава МЗС ФРН також планує провести зустрічі у Тбілісі з грузинськими студентами, представниками неурядових організацій та опозиції. Крім того, Бербок має намір відвідати кордон із Південною Осетією та ознайомитися з роботою місії спостерігачів Євросоюзу.

Раніше німецьке видання Spiegel повідомило, що перша посадка літака не вдалася через те, що злітно-посадкова смуга була заблокована іншим повітряним судном. Видання зазначає, що літак глави МЗС ФРН, який мав приземлитися у тбіліському міжнародному аеропорту о 23:00, зрештою сів о 23:20.

Добавить комментарий