У Білорусі продажі авто на мінімумі за 10 років

0
У Білорусі продажі авто на мінімумі за 10 років

Причинами обвалу називають ситуацію в економіці Білорусі та на валютному ринку після запровадження санкцій.

За підсумками квітня продажі нових автомобілів у Білорусі обвалилися у 3,5 рази – до 892 одиниць. Це найгірший результат за останні 10 років, повідомив напередодні Фокус із посиланням на дані Білоруської автомобільної асоціації (БАА).

Зазначається, що в сегменті легкових авто обвал ще більший – у 4,2 рази: з 2899 до 691 авто.

Лідер ринку Lada реалізував лише 280 машин (з них 112 – Vesta). На другому місці – Geely (114), а на третьому – Volkswagen (94). Kia продали лише 51 авто, BMW – 24, Renault – 17, а Mitsubishi – лише 6.

Причинами обвалу називають ситуацію в економіці та на валютному ринку після запровадження санкцій. Останнім часом ціни на автомобілі у Білорусі суттєво збільшилися, а покупці не впевнені у майбутньому і не поспішають витрачати свої заощадження.

При цьому наголошується, що у травні авторинок дещо активізувався, але в Білоруській автомобільній асоціації прогнозують, що у найближчі кілька місяців він перебуватиме у стані анабіозу.

«Якщо така ситуація зберігатиметься, то великим дилерам доведеться скорочувати кількість автосалонів, а дрібні — можуть просто зникнути», — йдеться у повідомленні.

Добавить комментарий