Сонце викинуло в космос величезний потік плазми

0
Сонце викинуло в космос величезний потік плазми

Фотографію було знято 24 вересня професійним астрофотографом з Арізони.

Астрофотограф зробив унікальне зображення масивного шлейфу плазми, що вилітає із Сонця. Вогняна нитка, відома як викид корональної маси (CME), поширилася в космос на відстань понад 1,6 мільйона кілометрів від поверхні Сонця, пише Science Alert.

Фото було зроблено 24 вересня професійним астрофотографом та мешканцем Арізони Ендрю Маккарті.

За словами фахівця, CME був частиною незначної сонячної бурі – класу G-1, найнижчої категорії за шкалою геомагнітних бурь Національного управління океанічних та атмосферних досліджень (NOAA) – і прямував у бік від Землі.

«Ефірний викид був найбільшим CME, який я будь-коли бачив», — написав Маккарті.

Відомо, що плазма спочатку містилася у великій петлі, з’єднаній з поверхнею Сонця, яку називають протуберанець, а потім обірвалася і направилася в космос зі швидкістю близько 161 000 км/год.

Сама фотографія є складовим сповільненим зображенням у штучних кольорах, в якому зібрані сотні тисяч зображень, знятих за шестигодинний період.

«Кожної секунди знімалося від 30 до 80 окремих зображень, які потім зберігалися у файлі, розмір якого в кінцевому підсумку досягав близько 800 гігабайт. Потім зображення були об’єднані, щоб показати КВМ в дрібних деталях. На фотографії поверхня Сонця і CME здаються помаранчевими, але насправді це не так. Хромосфера (найнижча область атмосфери Сонця) і КВМ природним чином випускають тип світла, який здається нам рожево-червоним і відомий як воднево-альфа, або H-альфа, світло», — додав учений.

Добавить комментарий