Молдова починає вихід із десятків договорів у рамках СНД

0
Молдова починає вихід із десятків договорів у рамках СНД

Глава МЗС країни наголосив, що вихід із цих угод пов’язаний з тим, що вони «не актуальні або не працюють, або їх не застосовують, або вони працюють проти інтересів Молдови».

Молдова починає вихід із кількох десятків договорів у рамках СНД. Про це міністр закордонних справ Ніку Попеску розповів в інтерв’ю телеканалу Jurnal TV, повідомляє NewsMaker.

«Починаємо денонсацію Молдовою угод у рамках СНД. Наші держустанови проаналізували необхідність багатьох угод, підписаних у СНД, і в ці дні починаємо процедуру виходу з кількох десятків угод. Ми доповнимо і опублікуємо цей список. Тільки за лінією МВС денонсуємо близько 20 угод», — сказав Попеску.

Міністр наголосив, що вихід із цих угод пов’язаний з тим, що вони «не актуальні або не працюють, або їх не застосовують, або вони працюють проти інтересів Молдови».

Попеску зазначив, що Молдова бере участь приблизно у 330 угодах СНД, які втрачають актуальність.

«Молдова приєднається до Європейського союзу, і в неї абсолютно інші цілі зовнішньої політики. Участь в інших об’єднаннях буде підпорядкована меті європейської інтеграції. Очевидно, що вихід із СНД чи розірвання цих угод, несумісних із нашими зобов’язаннями, триватиме», — стверджує міністр.

Добавить комментарий