Китай видалив скандальне інтерв’ю посла у Франції

0
Китай видалив скандальне інтерв’ю посла у Франції

Китай видалив інтерв’ю свого посла у Франції, який оскандалився заявами про Радянський Союз і Крим.

Посольство Китаю у Франції видалило стенограму скандального інтерв’ю свого посла Лу Шае, який поставив під сумнів незалежність пострадянських держав та назвав Крим «історично російським». Про це повідомляє Bloomberg.

«Посольство Китаю у Франції видалило стенограму інтерв’ю, в якому його посол поставив під сумнів незалежність держав колишнього Радянського Союзу, що викликало гнів у Європі», — пише видання.

Зазначається, що спочатку посольство опублікувало повну стенограму зауважень посла Лу Шае китайською та французькою мовами у своєму офіційному обліковому записі WeChat у понеділок вранці.

Однак до полудня за пекінським часом стенограму було видалено, а посилання вказували, що вміст «видалено автором». Інтерв’ю відсутнє на офіційному сайті посольства.

Нагадаємо, 21 квітня французький канал LCE навів цитату з інтерв’ю Лу Шае про те, що буцім «спочатку Крим був російським», а також, що країни колишнього СРСР нібито «не мають фактичного статусу в рамках міжнародного права, тому що немає міжнародного договору, який би конкретизував їх статус як суверенні держави».

Добавить комментарий